Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom fotorecept
Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom fotorecept
Foto: vlieskovsky
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
4 PL, svetla | |
100 g | |
2 ks | |
4 PL | |
6 PL | |
2 l | |
4 ks | |
2 ks | |
Postup:
- 1
Suroviny, ktoré budeme potrebovať.
- 2
Do vody si dáme uvariť kuracie chrbty. Varíme až, kým nie sú mäkké.
- 3
Huby namočíme do vody, aby zmäkli. Ideálne ešte 24hod. pred varením polievky.
- 4
Nastrúhame si mrkvu na tenké pásiky.
- 5
Rovnako aj bambusové výhonky
- 6
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky.
- 7
Keď máme chrbty vyvarené, tak ich vyberieme von na tanier. Neskôr ich môžeme použiť v prípade, že chceme viac mäsa v polievke.
- 8
Pridáme chilli pastu. Množstvo si pridávame podľa vlastnej chuti.
- 9
Ďalej pridáme pokrájané kuracie prsia, huby a necháme variť cca 30min.
- 10
Následne mrkvu a bambusové výhonky.
- 11
Potom pridáme svetlú sójovú omáčku,bujón, cukor, ocot a necháme variť asi 5min. Keď polievka zovrie pridáme rozmiešané vajička a vlejeme do polievky. Necháme povarit asi 5min. Ďalej polievku zahustíme škrobom a necháme variť asi 10min.
- 12
Na záver pridáme koriander. Dobre premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť:)
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/cinska-ostro-kysla-polievka-s-kuracim-masom-fotorecept/14445-recept.html