Ázijská polievka s hubami shimeji a pstruhom
Ázijská polievka s hubami shimeji a pstruhom
- 1 veľká cibuľa
- 4 menšie strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej
- morská soľ
- čierne korenie
- 4 – 5 mrkiev
- 4 – 5 petržlenov
- 1 biela guľatá reďkovka
- ½ póru
- 600 g pstruha dúhového lososovitého
- 150 g húb shimeji
- 2 l teplého zeleninového vývaru
- 2 – 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
- cca 100 g rezancov chow mein
- čerstvý koriander
- lahôdková cibuľka
Postup:
POTREBUJEME:
- sitko
Cibuľu nakrájame na tenké pásiky, cesnak na plátky a štipľavú papričku zbavenú semienok nadrobno. Opečieme ich vo väčšom hrnci na rozohriatom olivovom oleji. Základ zľahka osolíme a okoreníme. Mrkvu, petržlen, bielu reďkovku, pór nakrájame na tenké prúžky a pridáme ich restovať k základu. Podľa potreby prilejeme olivový olej. Ochutíme soľou a korením. Opekáme, kým zelenina trochu nezmäkne.
Z umytého a osušeného pstruha odstránime kožu. Nakrájame ho na menšie kúsky. Pridáme k opečenej zelenine a zľahka premiešame. Potom pridáme umyté huby shimeji a podlejeme teplým zeleninovým vývarom. Polievku dochutíme sójovou omáčkou a ryžovým octom. Varíme na miernom plameni približne 20 minút domäkka.
Medzitým uvaríme rezance podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať.
Servírovanie:
Na dno misiek alebo hlbokých tanierov pridáme rezance, ktoré zalejeme polievkou. Dozdobíme nadrobno nasekaným koriandrom a lahôdkovou cibuľkou.
Zdroj: https://kuchynalidla.sk/recepty/az-ska-polievka-s-hubami-shimeji-a-pstruhom