Wagyu Côte de boeuf so šošovicou a cesnakovou penou
30. 10. 2024
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 1 Côte de boeuf, cca 500g
- soľ
- čierne korenie
- maslo
- olivový olej
Na prílohu:
- 250 g čiernej šošovice
- 150g šalotky
- 50 g olivového oleja
- 50 g smotany 33%
- 20 g petržlenu
- soľ
- korenie
Na cesnakovú penu:
- 300 g čerstvého cesnaku
- 50 g olivového oleja
- 50 g trstinového cukru
- soľ
Príprava:
- Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote a ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
- Šošovicu prepláchneme, vložíme do neosolenej vody a uvaríme.
- Olúpeme šalotku, nakrájame na rezance a orestujeme ju na olivovom oleji.
- Pridáme smotanu, soľ a povaríme.
- Všetko nakoniec spoločne rozmixujeme.
- Olúpaný cesnak nakrájame, orestujeme na olivovom oleji a pridáme trstinový cukor.
- Skaramelizovaný cesnak rozmixujeme tyčovým mixérom na penu a podľa potreby dochutíme soľou.
- Panvicu zohrejeme na silnom ohni, potom pridáme maslo a oheň zmiernime. Steaky opečieme na miernom ohni.
- Po opečení mäso preložíme do rúry vyhriatej na max. 150 °C a dopekáme podľa chuti na stupeň prepečenia.
Zdroj: https://www.steaks.sk/recept/wagyu-cote-de-boeuf-so-sosovicou-a-cesnakovou-penou