Tradičná talianska polievka Pasta e fagioli
Stredná
Zložitosť receptu
1hod
Čas varenia
Tradičná talianska polievka Pasta e fagioli
Tradičná hustá a výdatná cestovinová polievka Pasta a fagioli zasýti aj tých najhladnejších. Doslovný preklad názvu znie „cestoviny a fazuľa“ a napovedá, aké suroviny v nej zaručene nemôžu chýbať.
Ingrediencie:
-
200 g malá biela fazuľa
-
2 PL olivový olej
-
1 ks cibuľa
-
1 ks mrkva
-
1 ks stonky stonkového zeleru
-
4 strúčiky cesnaku
-
1000 ml zeleninový vývar
-
600 ml paradajka pasírovaná
-
1 vetvička rozmarín
-
200 g cestoviny drobné
-
1 hrsť čerstvá bazalka
-
1 ks chilli papričky
Postup:
-
Sušenú bielu fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Potom ju scedíme.
-
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu s mrkvou, zelerom a cesnakom. Zeleninu do mäkka restujeme na miernom ohni za občasného premiešania.
-
Potom pridáme vývar, pasírované paradajky, fazuľu a rozmarín a všetko varíme na miernom ohni 30 – 40 minút do zmäknutia. Pridáme aj cestoviny a uvaríme ich „al dente“. V prípade potreby ich podlejeme vodou alebo vývarom.
-
Na záver posypeme jemne nakrájanou chilly papričkou, pokvapkáme olejom, okoreníme a posypeme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Zdroj: https://varimespolu.svetevity.sk/recept/tradicna-talianska-polievka-pasta-e-fagioli