Taliansky guláš
Taliansky guláš
Foto: 2010
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1kg | |
400 g nasekaná | |
2 struciky | |
2 hrnceky | |
1hrncek | |
1lyzica | |
2lyzice | |
1 lyzicka | |
1?2 lyzicky | |
2 | |
2lyzice struhana | |
mleté čierne korenie | |
2 | |
100 g |
Postup:
- 1
Mast dame rozohriat na vacsiu panvicu a pridame nakrajanu cibulu.Zlahka oprazime do sklovita pridame nakrajany cesnak, Hovadzie predne odblanime a nakrajame na kocky. Cibulu a cesnak odsunieme na bok panvice a do stredu dame nakrajane hovadzie maso a dame zatiahnut a po chvili vmieame cibulu a oprazime spolu .
- 2
Znizime plamen posypeme mletou paprikou a mletym kminom oprazime ( na papriku pozor aby nezhorkla). Pridame lyzicu octu aby nam ostala pekna farba. Pridame vino a dusime a ked sa zredukovalo na polovicu , pridame vyvar a nakrajane paradajky ( alebo talianske z konzervy drtene ),bobkovy list , majoranku a pokracujeme v duseni.
- 3
Ked je gulas skoro hotovy maso makka 5-10 minut , pridame nastruhanu citronovu koru a ochutime podla potreby sol korenie.
- 4
V modernej restauracnej verzii sa maso vyberie , stava sa rozmixuje prida sa kocka masla lyzica citronovej stavy a prevari zredukuje.My sme servirovali tzv." rustic" dedinsky na hrubo. Tradicne sa serviruje s polentou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/taliansky-gulas/16023-recept.html