Španielsky vtáčik
Španielsky vtáčik
Foto: butcher
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1 kg | |
2 PL | |
6 ks | |
2 ks | |
2 PL | |
1 l | |
Postup:
- 1
mäso nakrájame na 8 snitzlov a rozklepeme. nasolíme, nakoreníme a potrieme horčicou. obložíme plátkami slaniny, priložíme štvrťku vajíčka, polovicu uhorky a zmotáme do závitku. previažeme niťou.
- 2
takto prichystané závitky opražíme na masti a vyberieme. vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, orestujeme a pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko (ak nám zostalo). vrátime späť závitky, podlejeme vývarom (akýmkoľvek) a dusíme asi 1 a pol hodiny. priebežne podlievame. ak je omáčka moc riedka, treba vybrať mäso a poprášiť múkou. ale ja nedávam. radšej nechám vydusiť.
- 3
podávame z ryžou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/spanielsky-vtacik/8753-recept.html