Plnený bravčový bôčik žemľovou plnkou
6. 11. 2024
Plnený bravčový bôčik žemľovou plnkou
Plnený bravčový bôčik
Zdroj: gurmanka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
1 kg
bravčový bôčik
trochu
rasca
štipiek
soľ
Plnka:
3 ks
žemľa
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
300 ml
mlieko
1 PL
petržlenová vňať
trochu
majorán
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
Postup:
1.
Umytý a osušený bôčik upravíme ostrým tenkým nožom tak, aby mal z jednej strany otvor široký asi 5-6 cm a zvonku aj zvnútra osolíme. Pripravený bôčik naplníme pomocou lyžice žemľovou plnkou, otvor uzavrieme ihlicou alebo zašijeme. Naplnený bôčik dáme do pekáča, posypeme rascou a v horúcej rúre zapečieme. Potom podlejeme horúcou vodou a za občasného polievania vlastnou šťavou upečieme domäkka. Podávame so zeleninou.
2.
Plnka: Žemle nakrájame na malé kocky, zalejeme teplým mliekom a necháme chvíľu rozmočiť. Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji opražíme do zlatohneda. Opraženú cibuľu pridáme k žemliam spolu s posekanou vňaťou, vajcom, posolíme, okoreníme, posypeme majoránom a dobre premiešame.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/14220/plneny-bravcovy-bocik/