Kurací šalát s melónom
Kurací šalát s melónom
Potrebujeme: varené kuracie mäso (napríklad z polievky), 1 červenú a 1 zelenú feferónku, 1 žltý medový melón, 1 hlávkový šalát, 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL jablkovej šťavy, 4 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Kuracie mäso nakrájame na rezance a pridáme k nemu na kolieska pokrájané feferóny a kúsky žltého melónu. Efektne vyzerá, ak vykrajovačkou narobíme melónové guličky.
Hlávkový šalát natrháme na kúsky, prihodíme ich do misky a zľahka premiešame.
Citrónovú šťavu zmiešame s jablkovou, olejom, soľou a korením a zalejeme šalát.
Necháme asi 5 minút postáť a podávame.
Zdroj: https://korzar.sme.sk/c/20907420/varime-s-korzarom-kuraci-salat-s-melonom-bulharska-banica-cibulove-kolieska.html