Suroviny:
300 g vareného alebo pečeného kuracieho mäsa, 2 plátky ananásu, 1 konzerva mandarínkového kompótu, 2 lyžice sekaných mandlí, soľ, cukor, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 50 g majonézy, 2 lyžice koňaku, 3 lyžice kečupu, 2 lyžice citrónovej šťavy
Na zdobenie:
4 lístky hlávkového šalátu, 12 kompótových čerešní, petržlenová vňať
Postup:
Mäso a ananás nakrájame asi na dvojcentimetrové kúsky, pridáme mandarínky a mandle, okoreníme trochou čierneho korenia a sladkou paprikou, podľa chuti posolíme a prisladíme. Zmes dobre premiešame, prikryjeme a dáme odležať.
Do majonézy postupne vmiešame koňak, kečup a citrónovú šťavu. Pripravíme si všetko, čo budeme potrebovať na zdobenie.
Kurací šalát servírujeme v miskách, ktoré sme predtým vystlali lístkami hlávkového šalátu. Každú porciu prelejeme omáčkou a prizdobíme čerešňami a petržlenovou vňaťou.