Pikantná kapustnica z červenej kapusty
Červená kapustnica
Foto: patroveckypitrs
Je tu čas prechladnutí a chrípok, tak treba jesť jedla, ktoré podporujú imunitu voči chorobám. Kvasená červena kapusta je tiež veľmi dobra voči chorobám.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
0,5 kg | ||
2 ks | ||
5 strúčikov | ||
0,5 kg | ||
3 ks | ||
140 g | ||
2 PL | ||
2 ks | ||
5 ks | ||
10 ks | ||
2 PL | ||
2 ks | ||
1 ks | ||
2 cm | ||
Postup:
- 1
Toto množstvo som použil na 4l hrniec. Červenú kapustu som dal do sitka a nechal odkapať. Do hrnca som na olej dal restovať cibuľu krájanú na drobno. Za chvíľu pridal posekaný cesnak na drobno a zazvor. Krátko podusil a pridal zo sitka červenú kapustu. Dusil som to asi 3 minúty a zalial horúcou vodou do 3/4 hrnca. Teraz do hrnca som pridal údenú krkovicu a koreniny bez soli. Nechal som variť. Kto nechce mäso nemusí dať. Očistil som mrkvu aj petržlen pokrájal na kolieska a dal do hrnca ku kapuste variť.
- 2
Za ten čas čo sa kapustnica varila, očistil som zemiaky a pokrájal na drobno. Po pol hodine varenia, pridal do hrnca paradajkový pretlak a stále varil. Po 50 minútach varenia som vytiahol mäso z hrnca a nechal trochu vychladnúť. Teraz som do hrnca dal variť zemiaky. Mäso som pokrájal na 2cm kocky a späť pridal ku kapustnici. Keď sa zemiaky uvarili, ochutnal som či nie je treba osoliť, prípadne pridať štiplavú mletú papriku alebo chili papričku a teraz som tam pridal malinový džem miesto cukru. Povaril asi 5 minút a odstavil zo sporáka. Nechal postáť asi 15 minút nech prejdu chute. A môžeme servírovať dobrý chlieb k tomu. Zaželať si dobrú chuť a pekne papáme.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/cervena-kapustnica/61120-recept.html
upravené: vape