Tradičná bulharská fazuľová polievka čorba
12. 6. 2024
Tradičná bulharská fazuľová polievka (čorba)

Tradičná bulharská fazuľová polievka (čorba)
Zdroj: gurmanka
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
0,5 kg balenie kyslej kapusty
1,5 litre
voda
300 g
branie mäso
120 g
fazuľa
100 g
pór
podľa chuti
soľ
2 strúčiky
cesnaku
Postup:
1.
Fazuľu prepláchneme vodou a deň vopred ju namočíme do studenej nesolenej vody.
2.
Na druhý deň fazuľu scedíme a uvaríme do polomäkka s kyslou kapustou. Pridáme nadrobno nakrájaný pór, na väčšie kusy nakrájané baranie mäso a prelisovaný cesnak.
3.
Polievku dochutíme soľou a varíme domäkka.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/35975/tradicna-bulharska-fazulova-polievka-corba/
upravené: vape