V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme krúpy. Krátko orestujeme a pridáme nakrájanú cibuľu a pór.
Švajčiarska jačmenná polievka (Graubunder Gerstensuppe)
Švajčiarska jačmenná polievka (Graubunder Gerstensuppe)
Výdatná zeleninová polievka s jačmennými krúpami, ktorá vás zbaví jarnej únavy.
Švajčiarska jačmenná polievka (Graubunder Gerstensuppe)Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
100 gjačmenné krúpy
-
2 ksmrkva
-
1 ksstonkový zeler
-
0.5 kspór
-
1 kscibuľa
-
1.5 literzeleninový vývar
-
2 PLmaslo
-
200 gslanina
-
soľ, mleté čierne korenie
-
jarná cibuľka alebo pažítka
Postup:
-
1
-
2
Po chvíľke pridáme mrkvu, zeler a zalejeme vývarom. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Necháme variť, kým krúpy nezmäknú.
-
3
Slaninku nakrájame na plátky a opečieme do chrumkava.
-
4
Na záver pridáme do polievky nasekanú pažítku alebo jarnú cibuľku. Podávame s opečenou slaninou. Dobrú chuť.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9401/svajciarska-jacmenna-polievka-graubunder-gerstensuppe/