Milujete vôňu a chuť balkánu? Práve pre vás je osvedčený recept portálu Ženy v meste ako stvorený, ktorý vám pripomenieme chute dovolenky.
Čevapčiči, ktorý sa u nás nazýva ľudovo aj čevabčiči, je obľúbeným jedlom nielen v Srbsku, odkiaľ sa zošírilo aj do ďalších balkánskych krajín, ale poznáme ho aj u nás na Slovensku. Je chutné a rýchle, viete ho pripraviť aj ako obed, pohostenie pre návštevu, či pochúťka k domácemu kinu.
Tajnou ingredienciou v čevabčiči je čubrica – balkánske korenie, ktoré mu dodá tú správnu chuť. Jeho príprava vám nezaberie veľa času.
Balkánske čevapčiči:
- Čas prípravy: 40 min.
- Počet porcií: 15 ks
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa ( 250 g hovädzieho a 250 g bravčového mäsa) pozn. v Srbsku sa pripravuje iba z jahňacieho mäsa a opeká sa na rošte
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté korenie
- 1 lyžička mletej sladkej čevenej papriky
- 1 lyžička korenia čubrica
- olej na opraženie
pri podávaní:
- horčica, zemiaky, 1 ks červená cibuľa, pažítka
Najlepšie čevabčiči, recept na originálne balkánske čevabčiči. Foto - Katarína Smržová
Postup receptu:
- Najemno zomleté mleté mäso premiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, soľou, mletým korením a paprikou.
- Zo zmesi formujeme malé valčeky a opekáme ich na panivici na oleji dočervena, prípadne grilujeme na rozohriatom rošte.
Tip na záver: Čevabčiči podávame s červenou cibuľou pokrájanou na tenké kolieska, horčičou a zemiakovou kašou, príp. s opekanými zemiakmi a dozdobíme čerstvými bylinkami. Dobrú chuť.