Meatballs
Meatballs
Foto: marcelc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
250 g | |
1 ks surové | |
100 g | |
400 g | |
1 ks | |
1 ks (čerstvá) | |
150 ml | |
2 strúčiky | |
štipka | |
hrsť (čerstvá) |
Postup:
- 1
V miske zmiešame mäso, vajíčko, cesnak, klinčeky a posekanú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Zo zmesi vytvarujeme mäsové guľky a poprášime múkou.
- 2
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a chilli papričku (niekedy pridám aj čerstvý rozmarín keď mám po ruke nech mi to prekne rozvonia kuchyňu). Pridáme mäsové guľky a opražíme "do zlata". Podlejeme červeným vínom a necháme trochu zredukovať, cca 3 min. Pridáme paradajky a povaríme ďalších 5 min., dochutíme a podávame.
- 3
Podávame s čerstvou cestovinou (rigattoni na obrázku)...
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/meatballs/51755-recept.html