V mise spoločne vymiešame mäso, cesnak, chili, garam masalu, soľ, čerstvý koriander a vajce. Ak už budeme mať všetky časti masy rovnomerne vymiešané tak z nej môžeme začať tvarovať malé v priemere asi 2 až 3 cm guličky.
Úžasné indické jedlo mäsové guličky - Kofta Bhoona
Úžasné indické jedlo - Kofta Bhoona
Ingrediencie:
Postup:
Tento recept je tradičným indickým jedlom plný chutí a vôni. Po prvom súste spoznáte tú pravú lásku ;). Jeho perfektne vyvážená chuť predurčuje toto jedlo na prvé miesta v rebríčkoch obľúbených jedál. Podáva sa s chlebom Naan alebo Basmati ryžou.
Rozohrejeme si panvicu s olejom a guličky restujeme do zlatohneda. V tom istom oleji 6 – 8 minút opražíme spolu cibuľu so zázvorom a cesnakom. Následne znížime teplotu pod panvicou na minimum.
Do panvice pridáme mletý koriander a všetko spolu o pražíme približne 30 sekúnd. Následne pridáme mletý rímsky kmín, mleté chilli, kurkumu a pražíme ďalších 30 sekúnd. Zvýšime teplotu a do stredu panvice pridáme 2 čl paradajkového pretlaku.
Všetko spolu vymiešame do podoby hustej pasty. Pridáme teplú vodu, soľ a privedieme k varu. Pridáme mäsové gule, prikryjeme a povaríme 10 minút. Následne to jemne premiešame a prikryté povaríme ešte 5 minút.
Odkryjeme, pridáme hrach a na masle prepraženú garam masalu. Premiešame a odkryté chvíľu povaríme aby nám omáčka zhustla. Úplne nakoniec vmiešame čerstvý koriander a máme hotovo.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/69444/uzasne-indicke-jedlo-kofta-bhoona/