Česká bramboračka fotorecept-Hubová zemiaková polievka
Česká bramboračka fotorecept

Foto: kimlo
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
| 500 g | |
| 2 ks | |
| 2 ks | |
| kúsok | |
| 1 ks | |
| 1 hrsť | |
| 3 strúčiky | |
| 1/2 KL | |
| 1 KL | |
| 60 g | |
| 1 KL | |
| podľa chuti |
Postup:
- 1
Sušené huby vopred namočíme, najlepšie cez noc.

- 2
Scedíme ich, a vodu v ktorej boli namočené si odložíme a doplníme na 1 liter.

- 3
Na kúsku masla orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu a rascu. Osolíme väčšou štipkou soli a opekáme na strednom plameni aspoň 5 minút až začne zelenina chytať farbu.

- 4
Pridáme nadrobno nakájanú cibuľu a opekáme spolu asi 1-2 minúty.

- 5
Potom pridáme štvrtinu nakrájaných zemiakov a opekáme až sa začnú pripekať.

- 6
Pridáme huby, zvyšok zemiakov a zalejeme vodou z húb. Ochutíme soľou a privedieme k varu.

- 7
Zo zvyšku masla a múky urobíme svetlú zápražku a pridáme do polievky. Rozmiešame a varíme do zmäknutia zeleniny a zemiakov.

- 8
Pred koncom varenia pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.

- 9
Na záver porcie ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievka je najchutnejšia na 2.- 3. deň kedy sa prepoja všetky chute.









