Česká bramboračka fotorecept-Hubová zemiaková polievka
Česká bramboračka fotorecept
Foto: kimlo
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
500 g | |
2 ks | |
2 ks | |
kúsok | |
1 ks | |
1 hrsť | |
3 strúčiky | |
1/2 KL | |
1 KL | |
60 g | |
1 KL | |
podľa chuti |
Postup:
- 1
Sušené huby vopred namočíme, najlepšie cez noc.
- 2
Scedíme ich, a vodu v ktorej boli namočené si odložíme a doplníme na 1 liter.
- 3
Na kúsku masla orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu a rascu. Osolíme väčšou štipkou soli a opekáme na strednom plameni aspoň 5 minút až začne zelenina chytať farbu.
- 4
Pridáme nadrobno nakájanú cibuľu a opekáme spolu asi 1-2 minúty.
- 5
Potom pridáme štvrtinu nakrájaných zemiakov a opekáme až sa začnú pripekať.
- 6
Pridáme huby, zvyšok zemiakov a zalejeme vodou z húb. Ochutíme soľou a privedieme k varu.
- 7
Zo zvyšku masla a múky urobíme svetlú zápražku a pridáme do polievky. Rozmiešame a varíme do zmäknutia zeleniny a zemiakov.
- 8
Pred koncom varenia pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.
- 9
Na záver porcie ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievka je najchutnejšia na 2.- 3. deň kedy sa prepoja všetky chute.