Jahňacie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kocky. V miske zmiešame soľ, mleté čierne korenie, sójovú omáčku, horčicu, prelisovaný cesnak, olej, šťavu z pomaranča a zmes premiešame. Pridáme mäso, poriadne ho obalíme zmesou a necháme aspoň hodinu marínovať.
Jahňací špíz
17. 5. 2024
Jahňací špíz
Jahňací špíz
Zdroj: gurmanka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
600 g
jahňacie mäso
1/2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
2 PL
sójová omáčka
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
plnotučná horčica
2 PL
olej
1 ks
pomaranč
Postup:
1.
2.
Mäso premiešame, napichujeme na kovové ihly alebo na drevené špajdle (tie musíme vopred namočiť, inak by začali horieť). Uložíme ho do pekáča a pečieme približne 20 minút alebo grilujeme zo všetkých strán na grile. Pri pečení podlejeme výpekom a upečieme do mäkka.
3.
Špízy podávame s bielym jogurtom a pečenými zemiakmi.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/20232/jahnaci-spiz/