Grilované kuracie krídla alebo pečené bravčové rebrá na medovo-horčicovej omáčke a so sezamom
Grilované kuracie krídla na medovo-horčicovej omáčke a so sezamom
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny:
1,5 kg | |
3 pl | |
3 pl | |
1 čl | |
25 ml | |
20 dkg | |
20 dkg | |
20 dkg | |
15 dkg | |
15 dkg |
Postup:
- 1
Kuracie krídla (namiesto krídel môžeme dať bravčové rebrá-postup bude približne rovnaký) si nasolíme, necháme 2 hodiny postáť , potom pridáme 3 PL medu, 3 PL kremžskej horčice, 1PL worchestrovej omáčky, čierne korenie, soľ a malú lyžičku solamylu. Všetko to spolu zmiešame a necháme v chladničke postáť 2 hodiny.
- 2
Potom to vložíme do rúry na program Gril, posypeme sezamom a tekutím chilli ( Ja som to dal do remosky ) a necháme pomaly piecť na 180 stupňov asi hodinu.
- 3
Keď máme krídla upečené , ( ja dávam na jednu porciu 6 ks krídiel ) spravíme si najlepšie na drevenú tácku kyslú oblohu kde si dáme baranie rohy, čalamádu, kyslé uhorky, horčicu, chren ... Ja ešte robievam cibuľový šalát. Prajem dobrú chuť :)
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-kuracie-kridla-na-medovo-horcicovej-omacke-a-so-sezamom/37835-recept.html