DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE PLNENÉ KAČACOU PEČEŇOU A CIBUĽOVOU MARMELÁDOU
5. 10. 2024
DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE PLNENÉ KAČACOU PEČEŇOU A CIBUĽOVOU MARMELÁDOU
Ingredience:
cibule
kačacej masti
kačacej pečene
soľ
kurací vývar/výpek
červenej cibule
hnedý cukor
čierne korenie Dobrá cena
červeného vína
čučoriedkového džemu
balzamikového octu
Postup:
Cibuľu nadrobno nakrájame a osmažíme na 50 g kačacej masti. Pridáme umyté pečienky. 10 -15 minút za občasného miešania podusíme. Pečienky preložíme do hlbšej misky a osolíme. Nasekáme nadrobno a podľa potreby zriedime kačacím vývarom (výpekom alebo prevarenou vodou). Červenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky a orestujeme na zvyšku masti. Po chvíli pridáme cukor a soľ a počkáme, kým cibuľa pustí šťavu. Následne zmiernime plameň a dusíme asi 20 minút. Keď je cibuľa mäkká, pridáme čierne korenie, balzamiko a džem. Všetko spolu podusíme a podľa potreby ešte dosolíme. Lokše potrieme pečeňou a marmeládou a preložíme do trojuholníka.
Zdroj: https://www.netradicnerecepty.sk/recept/domace-zemiakove-lokse-plnene-kacacou-pecenou-a-cibulovou-marmeladou-473