Domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou fotorecept
Domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou fotorecept
Foto: violeta
Veľmi chutný obed ;)
Suroviny:
Lokše: | |
1250-1500 g | |
300 g (+podľa potreby) | |
1 ČL | |
podľa potreby | |
Restovaná kuracia pečeň: | |
1000 g | |
2-3 ks | |
podľa potreby (alebo bravčová) | |
1 ks | |
Koreniny: | |
(tymian) | |
Postup:
- 1
Zemiaky som očistila a uvarila v šupke, v mierne slanej vode, deň vopred. Na druhý deň som ich ošúpala a postrúhala, na väčších slzičkách stačí. Zamiesila som cesto s múkou a soľou. Urobila som z neho valec a nakrájala 80-85 gramové kúsky. Každý kúsok som upravila do bochníčka. Bochníčky som rozvaľkala na pomúčenej doske, na veľkosť panvice. Lokše som opiekla na suchej panvici, teplotu som mala nastavenú na stupni 7 z 9-tich. Po každej opečenej lokši treba panvicu oprášiť od múky, aby sa na nej nepripekala. Lokše som ukladala na seba, vždy po opečení som vrch potrela rozpusteným kačacím tukom.
- 2
Cibuľu som pokrájala a dala opekať na masť. Kuraciu pečeň som očistila a pokrájala. V druhej panvici som ju postupne opekala na masti a pridávala ku cibuli, do ktorej som dala opekať jednu štipľavú papriku, nepokrájanú.
- 3
Do opečenej pečene som pridala koreniny a na záver aj soľ. Paprika zmäkne, ale pečeň nebude pikantná, môže si ju pridať len kto chce.
- 4
Ku plneným lokšiam sme jedli čalamádu, výborné sú aj s kyslou kapustou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/domace-lokse-plnene-restovanou-kuracou-pecenou-fotorecept/71918-recept.html