Predhrejte rúru na 220 °C alebo 200 °C s ventilátorom. Plech na pečenie zľahka vymastite.V miske zmiešajte roztopené maslo, olivový olej, korenia a bylinky. Pridajte šťavu z polovice citróna.
Voňavé pečené kurča s cesnakom, bylinkami a citrónovou šťavou, FOTORECEPT
Voňavé pečené kurča s cesnakom, bylinkami a citrónovou šťavou, FOTORECEPT
Ingrediencie:
Postup:
Toto pečené kuriatko je plné neuveriteľných chutí, má chrumkavú kôrku a vo vnútri je krásne šťavnaté. Prekoná akékoľvek ináč pripravované kurča!
Kurča z každej strany osušte papierovými utierkami a nastrúhajte strúčiky cesnaku.
Kurča potrite zmenou oleja, masla, korenia a byliniek. Potom votrite strúhaný cesnak. Do vnútra kurčaťa vložte hlavičku cesnaku a vetvičky rozmarínu, prípadne aj odštavenú polovicu citróna. Otvor môžete zašiť alebo stiahnuť nohy špagátom.
Kura vložte prsami nahor do pekáča. Pečte 1 hodinu a 15-20 minút, v polovici pečenia podlejte. Potom prepichnite stehná, aby vytiekla šťava a pečte ďalšie 2-3 minúty dozlatista.
Vyberte z rúry, prikryte fóliou a pred podávaním nechajte 10 minút postáť. Podávajte pokvapkané šťavou z panvice a so zvyšnou polovicou citrónu nakrájanou na mesiačiky alebo plátky.
Pečené kurča výborne chutí s hráškovou ryžou a čerstvým šalátom. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76597/vonave-pecene-kurca-s-cesnakom-bylinkami-a-citronovou-stavou/