Teriyaki kuracie mäso s brokolicou
Teriyaki kuracie mäso s brokolicou
Teriyaki kuracie mäso s brokolicou je veľmi chutné jedlo, výnimočné svojou výraznou omáčkou. Ak znova neviete, na aký spôsob si pripraviť kuracie mäso, inšpirujte sa týmto jednoduchým receptom, určite si pochutíte. Tento recept je bohatý na bielkoviny (až 55 g na porciu), sýty a pripravíte si ho do 20 minút. Odporúčam všetkými desiatimi!
Recept na omáčku Teriyaki môžete využiť aj pri jedlách s rybami, skvelá je napríklad s lososom. Omáčka je jemne pikantná, sladko-kyslá a perfektne sa k nej zo zeleniny hodí brokolica. Ak však chcete zaexperimentovať, pokojne vyskúšajte aj iné druhy zeleniny.
Brokolicu môžete uvariť na pare úplne domäkka, prípadne, ak ju máte radšej chrumkavú, namiesto 8 minút skáťte jej čas varenia na 4 - 5 minút. Tento recept s kuracím mäsom je veľmi jednoduchý na prípravu, takže výsledkom ohúri aj niekto menej skúsený v kuchyni.
Teriyaki kuracie mäso s brokolicou odporúčam podávať spolu s kuskusom (na fotke je perlový kuskus), bulgurom alebo jazmínovou ryžou, prípadne sa k nemu hodia aj dochrumkava upečené hranolky zo sladkých zemiakov. Dobrú chuť :)
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia (spolu 400 g)
- 1 PL olivového oleja
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)
- Na teriyaki omáčku:
- 40 ml sójovej omáčky (so zníženým obsahom soli)
- 2 PL kokosového cukru (alebo medu)
- 1 ČL sezamového oleja (môžete nahradiť olivovým)
- 1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL kukuričného škrobu
- 1 ČL ryžového octu
- Na vrch:
- 300 g brokolice
- 1 - 2 ČL sezamových semienok
- jarná cibuľka (podľa chuti)
- 1/2 ČL čili kúskov
Postup:
- Brokolicu uvaríme na pare do mäkka (približne 8 minút).
- V menšej miske si zmiešame všetky suroviny na omáčku dohromady.
- Vo väčšej panvici si rozpálime olivový olej.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso a orestujeme ho z každej strany do zlatista.
- Potom ho osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a restujeme ho na miernom plameni, pokým nebude dostatočne prepečené.
- Ku koncu na mäso vylejeme pripravenú omáčku a mäso v nej povaríme 2 minúty.
- Uvarenú brokolicu nakrájame na malé kúsky a zmiešame ju spolu s mäsom.
- Napokon do mäsa pridáme sezamové semiačka, nasekanú jarnú cibuľku a čili kúsky.
- Podávame s kuskusom alebo ryžou.
Zdroj: https://www.fitrecepty.sk/recept/teriyaki-kuracie-maso-s-brokolicou