Každé jedno krídlo jemne narež v mieste kĺbu a následne ho aj v tomto mieste nalom. Krásne sa ti ukáže miesto, kde ho potom presekneš na dve časti bez toho, aby si rezal/a do kosti. Toto urob so všetkými krídelkami.
Pečené buffalo krídelká s buffalo omáčkou a jogurtovým dipom
Pečené buffalo krídelká
Ingrediencie:
Dip / dresing
Postup:
Pikantné krídelká z rúry...
Rúru vyhrej na 220°C a spracované kúsky mäsa zatiaľ obaľ v zmesi škrobu (2 ČL), papriky, granulovaného cesnaku, soli, čierneho korenia a repkového oleja. Krídla poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie a daj piecť na prvých 20 minút. Po uplynutí času obráť každé krídelko na druhú stranu a vráť do rúry na druhý polčas, znovu na 20 minút pri 220°C.
Tento čas využi na prípravu Buffalo omáčky a jogurtového dipu. Najprv k omáčke - do panvice na miernej teplote sporáku vlož roztopiť maslo a následne prilej tvoju obľúbenú hot sauce/pikantnú omáčku. Odporúčam hlavne tie vyrobené z Habanero papričiek, ako je napríklad Tabasco. Vyhol by som sa ázijským omáčkam. Ďalej pridaj med a 1 ČL škrobu vmiešaného v deci vody. Za stáleho miešania redukuj presne 2 minúty. Výsledná viskózna konzistencia zaručí, že sa omáčka na krídelká dôkladne nalepí.
Osviežujúci dip vyrobíš jednoducho zmiešaním bieleho jogurtu, oregana, soli, čierneho korenia a pretlačeného cesnaku. Všetko s mierou a podľa chuti!
Upečené krídelká dôkladne obaľ lepkavou Buffalo omáčkou a podávaj spolu s jogurtovým dipom a v tomto menu aj s tradičným čerstvým stopkovým zelerom. Ten sa zvykne tiež namáčať do dipu medzi sústami kuraciny.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76171/pecene-buffalo-kridelka/