Pečená kačica s dusenou červenou kapustou
Pečená kačica s dusenou červenou kapustou
Foto: hanee
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny:
1 ks | |
na kapustu: | |
1 | |
3 PL | |
1 ks | |
4 PL | |
2 PL |
Postup:
- 1
Kačicu som omyla, zbavila prebytočných kostrniek z peria a poriadne pomasírovala soľou. Zabalila do igelitky a nechala nocovať v chladničke.
- 2
Ráno som ju omyla, opäť nasolila, dala do pekáča, posypala rascou, podliala trochou vody a nechala piecť asi na 180° cca 2 hodinky prikrytú.
- 3
Po dvoch hodinách som ju odkryla, otočila, podliala výpekom a dala na vyššiu teplotu zapekať odokrytu. Každých 15 min som na ňu nakukla, pooblievala ju výpekom, keď bola farba dobrá, otočila som ju naspäť a nechala ju vyfarbiť aj z druhej strany.
- 4
Kapustu som zbavila vrchných listov, umyla, nastrúhala na krájači na menšie kocky, zasolila a nechala pol hodinku postáť.
- 5
Očistime a na drobno nakrájame cibulku, dáme opražit na rozpálený olej, keď zosklovatie dosypeme cukor, necháme skaramelizovať, stále miešame. Prisypeme kapustu, pridáme rascu a korenie, mierne podlejeme, necháme prikryté, 15 minút dusiť. Potom odkrijeme a na miernom plameni necháme doodparovťt prebytočnú vodu. Dochutíme octom
- 6
Podávame ideálne s lokšami potretými vypečenou kačacou masťou, alebo hrnčekovou knedlou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-kacica-s-dusenou-cervenou-kapustou/30898-recept.html