Morčacie prsia na cesnaku a hubách
Morčacie prsia na cesnaku a hubách
úžasná kombinácia cesnaku, morčacieho mäsa a húb...krásna vôňa super chuť
porcie
príprava
Suroviny:
400 g | |
štvťka | |
2 strúčiky | |
2 hrste | |
400-500 ml | |
1 lyžica |
Postup:
- 1
Cesnak orestujeme dozlatista na masle a pridáme kuracie alebo morčacie prsia, nakrájané na rezance alebo menšie kocky. Mäsko mierne osolíme ( nesolíme veľmi, lebo ak urobíte vývar z bujónu, bude dosť slaný) a restujeme, kým nemá peknú zlatistú farbu.
- 2
Huby krátko povaríme, scedíme a pridáme k mäsku. Restujeme spolu, kým neprejde chuť húb do mäsa a podlejeme vývarom. Potom všetko spolu dusíme.
- 3
Odoberieme trocha šťavy a rozmiešame v nej kukuričný škrob a prilejeme, ešte krátko povaríme do zhustnutia, môžeme pridať petržlenovú vňať pre efekt a odstavíme. Podávame s knedlíkom alebo s ryžou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/annikine-morcacie-prsia-na-cesnaku-a-hubach/6114-recept.html