Umyjeme a osušíme mäso, nakrájame ho na kocky s priemerom asi 1,5 cm. Cesnak a zázvor očistíme, nastrúhame alebo nakrájame nadrobno.
Ananásovo morčacie ragú s mascarpone a šalviou
Ananásovo morčacie ragú s mascarpone a šalviou
Tento jednoduchý recept prináša na stôl tropické chute.
Ananásovo-kokosové morčacie ragú: Rýchle a vynikajúce! Zdroj: András Tóth / KIH
Ingrediencie:
-
500 gmorčacie prsia
-
5 strúčikovcesnak
-
1 ksčerstvý zázvor (5 cm)
-
1 konzervaananás
-
1 ksčili paprička
-
2 PLolej
-
1 KLkari korenie
-
250 mlmascarpone
-
1 PLlimetková šťava
-
1 KLkryštálový cukor
-
podľa chutisoľ, mleté čierne korenie, šalvia
Postup:
-
1
-
2
Ananás scedíme, a ak sú to krúžky, nakrájame ich na malé kúsky. Čili papričku umyjeme, zbavíme semienok a nakrájajte na tenké pásiky.
-
3
Na panvici rozohrejeme olej. Cesnak, zázvor a čili v ňom orestujeme, kým neucítime ich vôňu.
-
4
Potom pridáme kari korenie a morčacie mäso. Na miernom ohni restujeme asi 5 minút, potom pridáme mascarpone a mäso, podlejeme vodou za častého miešania varíme 20 - 25 minút, kým nezmäkne. K zmäknutému mäsu pridáme ananás, šalviu a opäť privedieme do varu na 2 minúty.
-
5
Do omáčky nakoniec primiešame limetkovú šťavu a dochutíme ju soľou a korením.
-
6
Exotické morčacie ragú podávame s ryžou. V prípade že neradi restujete a vyprážate môžete mäso dusiť vo vlastnej šťave a vode.
-
7
Recept: KIH
Foto: András Tóth
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/EGNaA7G/ananasovo-kokosove-morcacie-ragu-rychle-a-vynikajuce/
upravené: vape