Hovädzie pokrájame na väčšie kocky.
Pikantný hovädzí guláš s čili
Pikantný hovädzí guláš s čili
Ingrediencie:
Postup:
Naozaj štipľavý gulášik, ktorý využíva papriku naplno – mletú, čerstvú i čili.
V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom mäsko, kým sa nezatiahne.
Pridáme soľ, korenie, nasekanú cibuľku s prelisovaným cesnakom, na plátky pokrájanú papriku a kapiu a všetko spolu opekáme pár minút.
Potom pridáme nasekané čili papričky, pasírované paradajky a prilejeme vývar toľko, aby nebolo mäso úplne pod hladinou.
Znížime plameň na minimum a všetko spolu varíme , kým mäso nezmäkne. Počas varenia postupne prilievame vývar.
Hotový guláš podávame s dusenou ryžou, cestovinou alebo knedľou, posypaný nasekanou čili papričkou a cibuľkou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/73957/pikantny-hovadzi-gulas-s-cili/
upravené: vape