Mäso dobre umyjeme a nakrájame na porcie.
Krkovička na pive a horčici
Krkovička na pive a horčici
Ingrediencie:
Postup:
Skvelý nedeľný obed, ktorý sa robí zásadné do toho najväčšieho plechu.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno.
Na hlboký plech alebo do zapekacej misy poukladáme cibuľu a nasekaný cesnak.
Na vrch poukladáme krkovičku, jednu vedľa druhej. Na vrch rozmarín.
V miske zmiešame horčicu, soľ, mleté čierne korenie, med a olej.
Zmesou potrieme každý kúsok krkovičky.
Podlejeme pivom, trochou vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 50 minút.
Následne odokryjeme, obrátime a pečieme ešte 20 minút.
Upečenú krkovičku vyberieme a dáme do tepla.
Výpek scedíme cez sitko a dáme ho do malého hrnca. Zredukujeme a na záver zjemníme maslom.
Krkovičku prelejeme výpekom a podávame s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/79682/krkovicka-na-pive-a-horcici/