V nádobe zmiešame všetky suroviny na marinádu, cesnak prelisujeme. Krkovičku pokrájame na plátky, cca hrúbka 1,5 cm, jemne naklepeme a okraje narežieme, aby sa pri grilovaní mäsko neskrúcalo. Postupne plátky namáčame do pripravenej marinády, prikryjeme fóliou a odložíme na 12-24 hodín do chladničky. Pred grilovaním vyložíme a necháme mäsko aklimatizovať. Počas grilovania mäsko potierame marinádou, ktorá zvýšila.
Grilovaná krkovička a koleno v pivnej marináde
Grilovaná krkovička v pivnej marináde
Ingrediencie:
Marináda:
Zelenina:
Postup:
Výborné grilované mäsko s grilovanou zeleninou:))
Postupne grilujeme z každej strany 7-8 minút, posolíme a odložíme do tepla. Ja som použila panvicu na grilovanie.
Zemiaky v šupke umyjeme, predvaríme a necháme vychladnúť. Pokrájame na hrubšie kolieska, posypeme grilovacím korením na zeleninu, pokvapkáme olejom a ugrilujeme na panvici na grilovanie, posolíme. Papriku, kúsky cibule, prekrojenú hlavičku cesnaku posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a ugrilujeme, posolíme.
Podávame s čerstvou zeleninou, paradajkami, uhorkou. Mäsko je výborné, mäkkučké, voňavé. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/73632/grilovana-krkovicka-v-pivnej-marinade/