Bravčové pliecko na čerstvých hubách a pive so zeleninovou ryžou
Bravčové pliecko na čerstvých hubách a pive so zeleninovou ryžou
Foto: helena10
Huby, čo nesušíme, používame na varenie. A teraz sa vždy niečo nájde...
Suroviny:
800 g | |
2 - 3 hrste (čerstvé hríby, modráky) | |
1-2 PL | |
1 PL | |
1 ks | |
Zeleninová ryža: | |
(Bask) | |
(petržlen, mrkva, kaleráb, zeler) | |
(bez nálevu) |
Postup:
- 1
Opláchnuté mäso narežeme na kocky. Cibuľu nakrájanú na drobno osmažíme na oleji do ružova so štipkou rasce, speníme na nej mletú červenú papriku, pridáme kocky mäsa a tiež trochu orestujeme, aby sa zatiahlo. Podlejeme vodou a pivom, osolíme a pod pokrievkou dusíme za občasného miešania na menšom plameni.
- 2
K takmer udusenému mäsu pridáme zo 2 hrste čerstvých nakrájaných húb a dusíme takmer do mäkka. Zahusíme zatrepkou z vody a hladkej múky (alebo rozvaríme zemiak (zahustíme)), za miešania necháme prevariť. Nakoniec pokrm zjemníme lyžicou masla. Okoreníme, osolíme podľa vlastnej chuti. Nám chutilo so zeleninovou ryžou a s paradajkovým šalátom.
- 3
Zeleninovú ryžu pripravujeme tak, že ryžu urobíme samostatne. Robím ju v takom kastróle, v ktorom neprihorí. Umytú, osušenú guľatozrnnú ryžu orestujeme na oleji. Zalejeme vodou asi 1,5 cm nad hladinu ryže, osolíme (chutnám, či je dosť slaná) a na miernom ohni prikrytú uvaríme - cca 20 minút.
- 4
Medzitým očistenú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu dusíme na masle, podlejeme troškou vody. Keď je skoro mäkká, pridáme sterilizovaný hrášok bez nálevu a pár minút dodusíme. Do hotovej ryže pridávame podusenú zeleninu po častiach a opatrne veľkou vidličkou premiešame.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-pliecko-na-cerstvych-hubach-so-zeleninovou-ryzou/80762-recept.html
upravené: vape