Bravčová panenka s višňovou omáčkou
Bravčová panenka s višňovou redukciou
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 24. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny:
600 g | |
Omáčka: | |
100 g (sterilizované) | |
50 ml | |
50 ml | |
2 PL | |
1 PL |
Postup:
- 1
Bravčovú panenku nakrájame na 4 rovnaké kúsky, osolíme a okoreníme. Pomaly pečieme na rozohriatej panvici s trochou oleja.
- 2
Omáčka: Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme višne, sirup, víno a necháme chvíľu variť na požadovanú hustotu. Omáčku odstavíme, pridáme do nej lyžicu masla a miešame, kým sa úplne neroztopí.
- 3
Opečenú bravčovú panenku pokrájame na plátky a podávame s višňovou omáčkou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panenka-s-visnovou-redukciou/71452-recept.html