Zemiaky v šupke dobre umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Hotové necháme vychladnúť a prekrojíme na polovice.
Bravčová panenka s rozmarínom a plnenými cheddarovými zemiakmi, FOTORECEPT
Bravčová panenka s rozmarínom a plnenými cheddarovými zemiakmi, FOTORECEPT
Ingrediencie:
Plnené zemiaky:
Postup:
Jemné mäsko a fantastické plnené zemiaky. Táto kombinácia nikdy nesklame.
Vnútro zemiakov pomocou lyžičky vydlabeme.
Vnútro zemiakov preložíme do misky. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a trochu nasekanej petržlenovej vňate. Dobre premiešame a pridáme polovicu nastrúhaného syra.
Na záver vmiešame ešte dve lyžičky masla izbovej teploty.
Zemiaky naplníme pripravenou zemiakovou plnkou.
Na vrch dáme zvyšok nastrúhaného syra a dáme zapiecť na 200 stupňov približne na 12 minút.
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovicu. Z každej strany ju dobre osolíme a okoreníme.
Na vrch uložíme vetvičku rozmarínu a dáme rozohriať olej na panvicu.
Prudko opečieme z každej strany, stiahneme teplotu a na každý kúsok dáme lyžicu masla. Zakryjeme alobalom a necháme na miernej teplote dopiecť.
Hotové mäso nakrájame a podávame s plnenými zemiakmi. Výborná pochúťka. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76650/bravcova-panenka-na-rozmarine-s-plnenymi-zemiakmi-fotorecept/