Ráno si panenku odblaníme a nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky (alebo kuracie prsia). Vložíme do nádoby, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom z každej strany. Rukami pomasírujeme mäsko, aby bol olej všade a odložíme do chladničky.
Bravčová panenka-kuracie prsia s nivovou omáčkou
Bravčová panenka s nivovou omáčkou
Ingrediencie:
Postup:
Veľmi rýchly a pritom luxusný obed.
K obedu si pripravíme len toľko mäsa a omáčky, čo zjeme. Predstavme si, že sme v reštaurácii a čakáme na jedlo na objednávku, pretože toto najlepšie chutí čerstvo pripravené.
Na panvici zohrejeme málo oleja, vložíme mäsko, ktoré opečieme z každej strany asi 3 minúty. To stačí, aby bolo vo vnútri ružové. Mäsko vyberieme, na panvicu dáme maslo. Keď sa roztopí, prilejeme smotanu a rozdrvenú Nivu. Premiešame a necháme zovrieť. Maslo, smotanu a Nivu samozrejme dáme tiež podľa počtu stravníkov. Radšej vždy čerstvé, veď to trvá krátko.
Hneď podávame, napr. s hranolkami, cestovinami.
Prajem dobrú chuť.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/78215/bravcova-panenka-s-nivovou-omackou/
upravené: vape