Bravčová krkovička na pive s rozmarínom
9. 6. 2024
Bravčová krkovička s rozmarínom
Bravčová krkovička s rozmarínom
Zdroj: VelkopopovickyKozel
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
200 g
bravčová krkovička
1 KL
morská soľ
1 vetvička
rozmarín
kuchynský špagát
Marináda:
125 ml
svetlé pivo Velkopopovický Kozel 10
125 ml
olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
6 ks
celé čierne korenie
1 PL
dijonská horčica
1 PL
rozmarín
2 ks
bobkový list
Postup:
1.
Plát krkovičky položíme na kuchynskú doštičku, po obvode ho zviažeme potravinárskym špagátom a konce odstránime, aby na grile nezačali horieť. Pri neskoršom grilovaní nám bude mäso vďaka špagátu lepšie držať tvar.
2.
Zhruba po 12 hodinách mäso vyberieme z marinády, osušíme papierovým obrúskom, osolíme a dáme na rozpálený gril. Na plátok mäsa položíme vetvičky rozmarínu. Grilujeme z každej strany cca 6 minút podľa hrúbky mäsa.
3.
Zložíme z grilu a necháme mäso chvíľu oddýchnuť, aby nám po krájaní nevytiekla všetka šťava.
4.
Príprava marinády: Do misky dáme horčicu, prilejeme olej a metličkou obe suroviny premiešame. Cesnak pokrájame nadrobno a pridáme do misky spolu s mierne podrveným korením, posekaným rozmarínom a s bobkovým listom. Nakoniec zalejeme pivom, premiešame, do takto pripravenej marinády ponoríme krkovičku a necháme odpočívať najlepšie cez noc.
5.
Kozlov tip: Môžete podávať s grilovanou čili papričkou, ktorú očistíte od semienok a naplníte slaninkou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/47958/bravcova-krkovicka-s-rozmarinom/