Bavorský závitok
16. 12. 2024
Bavorské závitky
Bavorské závitky
Zdroj: gurmanka
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
600 g
hovädzia roštenka
100 g
šunka
2 ks
vajce
100 g
cibuľa
100 g
zemiaky
50 g
kyslá uhorka
100 g
masť
30 g
hladká múka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
Postup:
1.
Roštenky na okrajoch narežeme, natenko vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na polovici masti opražíme polovicu pokrájanej cibule, pridáme šunku, olúpané zemiaky a uhorky, všetko pokrájané nadrobno, trocha osolíme, okoreníme a nakoniec premiešame s vajciami. Zmes navŕšime na roštenky, zvinieme a previažeme niťou alebo pevnými špáradlami.
2.
Na zvyšnej masti opražíme ďalšiu časť pokrájanej cibule, vložíme pripravené závitky, zo všetkých strán ich opečieme, podlejeme vývarom z kostí alebo vriacou vodou a prikryté dodusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, znova podlejeme a dobre povaríme. Potom ju precedíme na závitky a ešte trocha povaríme.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/9120/bavorske-zavitky/