Zeleninové fašírky
Zeleninové fašírky
Foto: pusta
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
Celkové množstvo zeleniny 600 g: | |
150 g, varená | |
150 g, varený | |
150 g | |
50 g, uvarený | |
100 g, varené, ev. iná kombinácia zeleniny | |
1 ks, malá | |
1/2 zväzku | |
p.p | |
2 ks | |
2 ks | |
p.p | |
p.p | |
podľa chuti | |
1/2 PL | |
1/2 čl |
Postup:
- 1
Uvarenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kocky. Petržlenovú a zellerovú vňať posekáme na jemno, žemle namočíme do vody a vytlačíme z nich vodu. Všetko dáme i s vajcami a vytlačenou žemľou do misy. Pridáme karfiol, hrášok , posekané vňate a vajcia.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľu a vychladnutú primiešame k zeleninovej zmesi v mise. Osolíme, okoreníme vegetou a mletým čiernym korením, zmes poriadne spracujeme, zahustíme strúhankou a vlhkými rukami formujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Hotové fašírky vysmážame v rozohriatom oleji.
- 3
Zeleninové fašírky podávame so zemiakmi, upravenými na rôzny spôsob, najlepšie so zemiakovou kašou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/zeleninove-fasirky/14482-recept.html