Mäsová roláda s prepeličím vajíčkom
12. 5. 2024
Mäsová roláda s vajíčkom
Mäsová roláda s vajíčkom
Zdroj: gurmanka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
500 g
mleté bravčové mäso (prípadne môže byť zamiešané trošku pomletej hovadziny alebo morčaciny)
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
korenie na mleté mäso
1 PL
petržlenová vňať
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
4 až 8 ks podľa toho či chcete viac vajec v roláde keďže prepeličie sú menšie
uvarené vajce prepeličie natvrdo
1 ks
vajce
1 PL
strúhanka
1 ks
rožok
Postup:
1.
Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak (2 strúčiky). Vmiešame vo vode namočený a vyžmýkaný rožok, nadrobno nasekanú cibuľu, strúhanku a dobre premiešame.
2.
Uvarené vajcia necháme vychladnúť,olúpeme. Z mäsovej masy urobíme oválnu placku, do stredu dáme uvarené vajcia a vytvarujeme roládu.
3.
Roládu vložíme do vymastenej zapekacej misy, povrch potrieme olejom, posypeme korením a upečieme vo vyhriatej rúre.
Ako prílohu môžeme podávať zemiakovú alebo hrachovú kašu
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/16927/masova-rolada-s-vajickom/
upravené: vape