Ragú z diviaka
13. 6. 2024
Ragú z diviaka
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1500g
diviačieho pleca1250ml
silného mäsového vývaru300ml
červeného vína Barolo6dcl
džinu150g
zeleru4
stopky zeleru6
čajových lyžičiek brusníc6
vetvičiek petržlenu1
cibule2
mrkvy1
pór3
bobkové listy2
celé škorice2
polievkové lyžice paradajkovej pasty1
čajová lyžička mletej papriky1
polievková lyžica cukruPostup prípravy:
Krok 1
Mäso nakrájame na rovnomerné kúsky s veľkosťou vlašského orecha a zeleninu nahrubo. Ligurček, tymian, majoránku, bobkové listy a škoricu zviažeme povrázkom.
Krok 2
Mäso prudko opečieme v hrubostennej nádobe a odložíme bokom.
Krok 3
V rovnakom hrnci orestujeme cibuľu a zeler, ktoré posypeme lyžicou cukru. Pridáme mletú papriku a paradajkovú pastu a na miernom plameni necháme všetko skaramelizovať.
Krok 4
Zmes zalejeme džinom, červeným vínom a mäsovým vývarom. Pridáme opečené mäso, zväzok bylín so škoricou a lyžicu soli.
Krok 5
Priklopíme a necháme dusiť približne 3 hodiny, pokým mäso nezmäkne. Približne 15 minút pred koncom pridáme nakrájanú mrkvu. Ragú podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením, na záver pridáme brusnice a nasekaný petržlen.
Zdroj: https://www.metro.sk/recepty/hlavne-jedla/zverina/ragu-z-diviaka