Jelenie mäso s hruškami,brusnicami na víne
Jelenie mäso s hruškami

Foto: ersie
porcie
tepelná úprava
Suroviny:
| 600 g | |
| 60 g | |
| 1 lyžička | |
| 1 dcl | |
| 200 g | |
| 2 dcl | |
Postup:
- 1
Mäso umyjeme, odblaníme, mierne naklepeme, osolíme, potrieme paprikou zmiešanou s maslom, posypeme korením na divinu a necháme odležať v chlade na niekoľko hodín(najlepšie cez noc do druhého dňa).

- 2
Odležané mäso potrieme horčicou, obalíme v hladkej múke a na rozohriatom oleji opečieme z obidvoch strán.

- 3
Podlejeme časťou vývaru, prikryjeme a dusíme cca 50 minút. Počas dusenia podlievame zvyškom vývaru a mäso obraciame. Ku koncu prilejeme červené víno a 4 lyžice brusnicového kompótu a chvíĺu spolu varíme. Dochutíme soľou.

- 4
Podávame s hruškovým kompótom, ktorý sme ozdobili brusnicami, a ryžou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/jelenie-maso-s-hruskami/50636-recept.html


