Jelenie/Danielie stehná v kuriatkovej omáčke
23. 7. 2024
Jelenie stehná v kuriatkovej omáčke
Kuracie stehná v hríbovej omáčke
Zdroj: kuchtik1
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
4 ks
jelenie,danielie srnčie, diviačie, jahňacie alebo kuracie stehno
3 ks
cibuľa
120 g
maslo
400 g
čerstvé kuriatka, huby
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 ČL
mletá červená paprika
5 dl
vývar
Postup:
1.
Čerstvé hríby očistíme, umyjeme, scedíme a nakrájame na plátky. Mäso dôkladne umyjeme a osušíme.
2.
V hlbšej panvici alebo kastróle rozpustíme maslo, na ktorom do sklovita usmažíme kocky cibule. Položíme na ňu mäso a každý kus opražíme z oboch strán asi 5 min.
3.
Prisypeme kuriatka-hríby, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme polovicou vývaru, môže byť aj voda. Prikryté dusíme na miernom ohni.
4.
Počas dusenia mäso viac ráz obrátime a jemne podlejeme, vznikajúcu hubovú omáčku premiešame.
5.
Po približne 40 min odstavíme, omáčku nezahusťujeme. Podávame s ryžou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/36597/kuracie-stehna-v-hribovej-omacke/
upravené: vape