Diviačie karé na borievkach s čerešňovo pomarančovo koňakovou omáčkou
21. 7. 2024
Diviačie karé na borievkach s čerešňovou omáčkou
Diviačie karé na borievkach s čerešňovou omáčkou
Zdroj: gurmanka
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
800 g
diviačie karé
2 PL
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
10 ks
borievka
200 ml
suché červené víno
Omáčka:
2 PL
cukor
2 hrste
čerešne
300 ml
mäsový vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
2 ks
pomaranč
2 PL
koňak
Postup:
1.
Mäso očistíme, posypeme soľou, čiernym korením a nahrubo potlčenými borievkami. Na oleji pekne dookola zo všetkých strán opečieme. Podlejeme červeným vínom, prikryjeme a v predhriatej rúre pri 240°C za 35-40 minút upečieme, medzitým niekoľkokrát podlejeme vlastnou šťavou.
2.
Na omáčku najprv cukor opražíme dosvetla. Podlejeme vývarom, vložíme vykôstkované čerešne a 5 minút varíme. Potom stiahneme z ohňa, dochutíme soľou, korením, pridáme šťavu z pomarančov, nastrúhanú pomarančovú kôru a koňak. Mäkké mäso nakrájame a ponúkneme s omáčkou. Hodia sa k nemu zemiakové krokety.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/4482/diviacie-kare-na-borievkach-s-ceresnovou-omackou/