Diviačia krkovička s kyslou kapustou ( Diviak v kyslej kapuste )
Diviačia krkovička s kyslou kapustou
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
800 g | |
10 g | |
5 g | |
10 vetvičiek | |
300 g | |
4 strúčiky | |
120 g | |
560 g | |
800 ml | |
Zemiakové knedle: | |
600 g | |
400 g | |
4 ks | |
10 g | |
10 g |
Postup:
- 1
Na knedličky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na štyri rovnaké kusy. Cibuľu, cesnak a slaninu nakrájame na drobné kocky. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky. Tymian očistíme a nasekáme.
- 2
V dostatočne veľkom kastróle osmažíme slaninu. V slanine opečieme z oboch strán mäso. Opečené mäso vyberieme von a v kastróle opražíme cibuľu a cesnak do zlatohneda. Pridáme tymian a kyslú kapustu. Podlejeme vriacim vývarom. Ku kapuste pridáme mäso a za občasného podlievania dusíme domäkka asi jeden a pol hodiny. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Osolíme, pridáme žĺtky, múku a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto. Dlho nemiešame. S navlhčenými rukami tvarujeme knedličky. Varíme v osolenej vode asi 20 minút.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/diviacia-krkovicka-s-kyslou-kapustou/66417-recept.html