Múku nasypeme na pracovnú dosku, v strede urobíme jamku, do ktorej rozbijeme vajíčka.
Ak nemáme L-kové vajíčka, na 200 g použijeme 3 menšie vajcia.
Nič nepoteší viac ako domáce jedlo. Pripravte si fantastické tagliatelle s voňavou šampiňónovou omáčkou.
Domáce taglietelle s hubovou omáčkou Zdroj: iStockphoto
Múku nasypeme na pracovnú dosku, v strede urobíme jamku, do ktorej rozbijeme vajíčka.
Ak nemáme L-kové vajíčka, na 200 g použijeme 3 menšie vajcia.
Prstami rozbijeme žĺtky a vajíčka zasypeme múkou z okrajov jamky. Rukami začneme spracovávať cesto. Hnetieme a sťahujeme odpadnuté kúsky múky až do momentu, kým nám na doske nevznikne celistvý bochník pomerne suchého cesta.
Ak pociťujeme, že cesto nie je schopné poňať všetku múku, poprskáme ho pár kvapkami vody a ďalej spracúvame.
Bochník zabalíme do fólie a uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Neskôr ho na pomúčenej doske postupne vaľkáme do obdĺžnika. Cesto musíme vyvaľkať naozaj na tenko, nakoľko domáce cestoviny sa vo vriacej vode zvyknú ešte jemne nafúknuť. Preto, ak máme dojem, že tenšie to už nejde, dosku znovu pomúčime a pokračujeme vo vaľkaní.
Samozrejme môžeme použiť aj stroj na cestoviny, ktorý nás ušetrí od fyzicky náročného vaľkania.
Obdĺžnik cesta oprášime od prebytočnej múky, zvinieme ho do rolky a priečne krájame špirálky o hrúbke asi 5 mm. Potom tagliatelle pretriasaním medzi prstami rozvinieme a necháme odpočívať na doske.
Dáme variť vodu do veľkého hrnca, bohato ju osolíme a pustíme sa do prípravy omáčky.
V hlbšej panvici zahrejeme maslo, pridáme na plátky nakrájané huby, trošku soli a zhruba 5 minút ich za občasného miešania restujeme. Keď pustia šťavu zvýšime intenzitu plameňa, kým sa šťava neodparí. Pridáme prelisovaný cesnak a opekáme asi minútku.
Prilejeme smotanu (nemusí byť,alebo zahustíme zemiakom ak máte intoleranciu na mliečne), pridáme čierne korenie a spolu povaríme cca 5 minút. Odstavíme a do omáčky primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Domáce cestoviny nasypeme do vriacej vody a varíme maximálne minútku. Scedíme a ešte horúce ich premiešame s omáčkou. Pridáme strúhaný parmezán a servírujeme.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8565/domace-tagliatelle-s-hubovou-omackou/
upravené vape
Online: | 7 |
---|---|
Celkom: | 7436 |
Mesiac: | 1880 |
Deň: | 71 |
© 2024 eStránky.sk | Tvorba www stránok zdarma | Závadný obsah? | Zpracování dat | RSS