Pečené brokolicovo-syrové krokety potešia každú návštevu. Malé pohostenie vo veľkosti sústa je na povrchu chrumkavé a vnútri plné roztopeného syra, a to je ideálna kombinácia, ktorá si nájde svojich priaznivcov. Krokety môžete tiež podávať ako predjedlo alebo ako prílohu k hlavnému chodu. Zapráši sa po nich raz-dva.
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky parenej brokolice nakrájanej na malé kúsky
- 1 hrnček nastrúhaného syra typu cheddar
- ½ hrnčeka strúhanky
- ¼ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- ¼ ČL mletého cibuľového prášku
- ¼ ČL mletej červenej papriky
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 rozšľahané vajcia
- rastlinný olej
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180 – 190 °C a plech vyložíme papierom na pečenie.
- Vo väčšej mise si pripravíme zmes zmiešaním nakrájanej brokolice, strúhaných syrov, strúhanky, cesnaku, cibuľového prášku, paprikového prášku, vajec, soli a korenia.
- Rukami vytvarujeme malé krokety alebo guľôčky a položíme ich na plech na pečenie.
- Zľahka postriekame alebo pokvapkáme olejom a pečieme asi 20 až 25 minút, až kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
- Upečené brokolicovo-syrové krokety necháme pár minút vychladnúť a podávame s obľúbeným dipom, napríklad jogurtovým.
Náš tip: Môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra a podľa toho meniť výslednú chuť.