Grilovaný hermelín s čerstvými figami pošírovanými na červenom víne
Grilovaný hermelín s čerstvými figami pošírovanými na červenom víne
Foto: siuuu
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
2 ks | |
4-5 ks čerstvé | |
1,5-2 dl | |
podľa chuti (alebo med) | |
1 ČL | |
1/2 pomaranča | |
podľa chuti | |
štipka | |
čerstvý |
Postup:
- 1
Najskôr som si pripravila redukciu z červeného vína. Víno som dala do malého hrnca, pridala som hnedý cukor a nechala som ho na miernom ohni zredukovať. Keď sa už väčšia časť tekutiny odparila pridala som šťavu z citróna a pomaranča, soľ, korenie. Pár minút som nechala zredukovať - zmes už nebola úplne tekutá, mala takú polo hustú konzistenciu. Vtedy som do vína vložila umyté a pokrájané figy (na polovice, štvrtiny). Figy som nechala vo víne cca 30 - 40 sekúnd, za tento čas som ich otáčala, aby sa prehriali zo všetkých strán.
- 2
Medzitým som na rozpálenej grilovacej panvici (nasucho) grilovala Hermelín. Keď bol syr z oboch strán opečený, preložila som ho na tanier, pridala som figy a už sme si iba pochutnávali. Podávala som s nasucho opečenými plátkami bagety, ozdobené čerstvým tymiánom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/grilovany-hermelin-s-figami/83323-recept.html