Turecké jahňacie mäsové guľky
23. 8. 2024
Turecké jahňacie mäsové guľky
Dnes vám ukážeme, že vo veciach tureckých jedál je život aj mimo Kebabu. Dnes vás naučíme, ako pripraviť vynikajúce turecké hovädzie knedle (jahňací kofte pre fajnšmekrov). Upozornenie, pretože ide o pečený recept!
Autor: Hannah mitchell
Kuchyňa izba: Africký
Typ receptu: Mäso
Porcie: 4
Čas prípravy:
Čas varenia:
Celkový čas:
Ingredientes:
- 1 kilo mletého jahňacieho mäsa
- 1 červená cibuľa nakrájaná nadrobno
- 4 strúčiky cesnaku, mleté
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička papriky
- 1 polievková lyžica mletého kmínu
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ a korenie
- Extra panenský olivový olej
Preparación:
- Rúru predhrejeme na 200 °
- Mleté mäso zmiešame s cibuľou, cesnakom, vajcami, paprikou, kmínom a petržlenovou vňaťou. Dochutíme podľa chuti.
- Premiešame.
- Keď je všetko dobre integrované, naberáme porcie veľkosti orecha a vyrábame guľky, ktoré ukladáme na papier na pečenie na plech rúry.
- Fašírky vložíme do rúry a necháme ich asi 15 min. alebo kým neuvidíme, že sú trochu zlaté.
- Plech vyberieme z rúry a pridáme zálievku z limetky, medu a olivového oleja
- Vrátime na 20 minút do rúry.
- Vytiahneme a podávame s jogurtovou omáčkou.
- Umiestnime ich na zdroj, ktorý potom vezmeme do rúry, podlejeme omáčkou, ktorá bude hotová, a všetko vrátime do rúry na 175 ° asi 40 minút.
Informácie o výživovej hodnote na jednu porciu
kalórií: 450
Zdroj: https://www.lasrecetascocina.com/sk/tureck%C3%A1-jah%C5%88acina/