Pečené jahňacie na slivkách s figami a medom
Pečené jahňacie na slivkách s figami a medom
Vyskúšajte zaujímavý recept na jahňacinu so slivkami, figami a medom.
Čítajte viac: https://zena.sme.sk/c/20660995/pecene-jahnacie-na-slivkach.html
Suroviny na 4 porcie:
- 1 kg jahňacieho stehna alebo 4 kotlety
- 3 jablká
- 2 figy
- 2 PL medu
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 ml zeleninového alebo mäsového vývaru
- 2 PL oleja
- bobkový list
- rozmarín
- soľ a mleté čierne korenie
Postup:
1. Z medu, jednej lyžice vývaru, oleja, prelisovaného cesnaku, soli a korenia pripravte marinádu a potrite ňou umyté mäso.
2. Na dno pekáča rozložte na kolieska nakrájanú cibuľu, 2 bobkové listy, vetvičku rozmarínu, prilejte vývar a na vrch položte namarinované mäso. Pri 180 stupňoch pečte 35 minút.
3. Medzitým očistite a rozkrájajte slivky. Pridajte ich okolo mäsa, podľa potreby mäso prelejte výpekom alebo výpek dolejte vodou a dopečte približne 20 minút. Servírujte s čerstvým pečivom alebo zemiakmi.
Tip: Na dochutenie môžete použiť i rascu alebo do mäsa pred pečením napichať niekoľko klinčekov. Ak nechcete, aby medová marináda prihárala, prvých 10 minút mäso pečte prikryté. Polovicu vývaru na podlievanie môžete nahradiť portským vínom alebo koňakom.
Zdroj: https://zena.sme.sk/c/20660995/pecene-jahnacie-na-slivkach.html