- 3 zrnká nového korenia
- 2 kg jahňacie stehno aj s kosťou,
- 2 kg jahňacie stehno aj s kosťou,
- 40 g údenej slaniny
- 3 dl vody
- 1 dl octu
- 1 veľká cibuľa
- bobkový list
- 3 zrnká celého čierneho korenia
- 40 g masla
Mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme kúskami slaniny a dáme do marinády.
Marináda: vodu, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie uvaríme. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej marinády dáme mäso a necháme ho odležať 1 - 2 dni.
Potom mäso vyberieme, marinádu precedíme. Do pekáča dáme maslo, pokrájanú druhú polovicu cibule, zľahka ju opražíme, vložíme mäso a za občasného podlievania marinádou pečieme v dobre vyhriatej rúre.
Marináda:voda, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie