Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom fotorecept
Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom fotorecept
Foto: lusinkab
Suroviny:
Mäsové guľky: | |
550 g | |
1 ks | |
1 ks (malá) | |
3 strúčiky | |
3 ČL | |
1 ČL | |
1/2 ČL | |
1 1/2 ČL | |
podľa chuti | |
1 ČL | |
Mätový jogurt: | |
250 g | |
1 hrsť | |
2 kl | |
Ostatné: | |
700 g | |
2 PL | |
2 ks | |
250 ml |
Postup:
- 1
Do väčšej misky si dáme mleté mäso,na drobno nasekanú cibuľku a cesnak,vajíčko a pridáme ostatné koreniny a semienka. Miešame ručne až kým sa nám všetko pekne nespojí.
- 2
Z mäsovej hmoty začneme tvarovať malé guľky z tohto množstva mi vyšlo 23 guliek. Ukladáme na tanier alebo na nejaku tácku a urobené guľky dáme na 30 minút odpočívať do chladničky.
- 3
Po pol hodine si na väčsej panvici rozohrejeme olej aj s jednou čerstvou chilli papričkou (to je len na chuť druhú som pridala nekôr). Na rozohriaty olej poukladáme guličky a pečieme zo všetkých strán. Ja guľky nepretáčam len ich tak po panvici kotúľam ale len zľahka aby nám nepopraskali alebo sa nerozpadli.
- 4
Keď sú guľky pekne upečené zo všetkých strán tak ich z panvice vyberieme bokom na tanier .......jednu som už musela ochutnať.
- 5
Do tej istej panvici s výpekom kde sme pripravovali guľky vylejeme Passatu a pridáme 250 ml vody, soľ podľa chuti, jednu na drobno nasekanú čerstvú chilli papričku a varíme na silnom ohni cca 25 minút až kým nám omáčka pekne nezhustne. Pridáme guličky späť do paradajkovej omáčky a povaríme na miernom ohni cca 10 minút. Vypneme a môžme servírovať. Kto chce môže si pripraviť hustú omáčku v inom hrnci a potom len pridat k tým guľkám ale načo špiniť veľa vecí ak netreba.
- 6
Keď nám ešte na začiatku guľky oddychujú v chladnčke tak si pripravíme mätový jogurt.
- 7
Mätu nasekáme na drobno,pridáme k jogurtu, dochutíme rímskou rascou a zamiešame. Odložíme do chladničky aby pekne prešli všetky chute a podávame buď pokvapkané po mäsových guľkách alebo len ako prílohu bokom.
- 8
Tieto mäsové guľky sa môžu podávať ako predjedlo alebo aj hlavné jedlo s tým čo komu chutí mne k tomu stačil domáci upečený chlebík a ľadový čaj.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/gulky-z-jahnacieho-masa-s-matovym-jogurtom-fotorecept/38728-recept.html