Mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme.
FOTORECEPT: Jahňacie mäso so slivkovou omáčkou
FOTORECEPT: Jahňacie mäso so slivkovou omáčkou
Ingrediencie:
Postup:
Posypeme rozmarínom, polejeme olejom, priložíme bobkové listy, borievky, nové korenie, horčicové semienka, podlejeme vodou.
Prikryté dusíme v rúre 1,5 hodiny, potom odkryjeme, ak treba dolejeme vodu a pečieme do mäkka.
Mäso vyberieme a držíme v teple. Šťavu precedíme, vmiešame lekvár, ochutíme škoricou, ak treba soľou a citrónovou šťavou.
Mäso podávame preliate omáčkou. Ako príloha - ryža, tarhoňa, ja som zvolil kuskus.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/73306/jahnacie-maso-so-slivkovou-omackou/